• Vi ønsker alle en riktig fin 17.mai❤

• Eid Mubarak

I går markerte vi Id al -fitr «fastebrytingens fest» i barnehagen, Det er en religiøs fest som feires av muslimer ved avslutningen av fastemåneden ramadan. Id al-fitr er den ene av de to årlige høytidene som feires av hele det islamske fellesskapet.
    (snl.no)

• Vennskap

« Hver vennskapsrelasjon er en unik relasjon med sin unike historie» ( Blum i Greve 2011).

• Hva er egentlig frilek og hva betyr det for barna?

Store deler av mars, og hittil i april har det vært rødt nivå i barnehagen. Det vil si at barna har vært delt i mindre grupper gjennom hele dagen.

• Vi er i gang med påskeaktiviteter!

I barnehagen har vi startet smått på forberedelser til påsken. Vi har hatt formingsaktiviteter, snakket om og undret oss over påskekyllingen - hvordan den ser ut og hva den går rundt med. Ja nemlig påskeegg!

• Barnehagedagen 2021

Årets tema for barnehagedagen er natur og miljl, med slagordet "Små steg for kloden".

• Å bry seg er også smittsomt

I forbindelse med ettårsdagen for nedstengningen av landet, deltar Lille Grønland sammen med landets barnehager i en felles nasjonal markering.

• Karneval 2021

«Se jeg er en krokodille i dag!" "Mammaen min og jeg har laget en apekatt maske til meg!». På årets karneval hadde vi besøk av mange ulike skikkelser - alt fra krokodiller, apekatter, prinsesser, løver og superhelter :)

• Foreldreundersøkelsen 2020

Foreldrene har talt - resultatene er klare!

• Vi er på Instagram!

Lille Grønland barnehage beveger seg videre inn i den digitale verden!

• Lihkku beivviin!

Å bo i et demokratisk land innebærer frihet til å uttrykke seg, og i dette ligger det også respekt for andre. Slik vi formidler det i barnehagens årsplan, ønsker vi å bidra til utvikling av positiv nysgjerrighet og respekt overfor andres bakgrunn. Hvordan skal man gjøre det?

• Snø, kreativitet og Skinnvotten

Uke 6 2021 - Det snør det snør, tiddelibom. Ifølge rammeplanen «skal barnehagen bidra til at barna blir glade i naturen og oppholde seg i naturen til ulike årstider» (KD, 2017: s.52).

• Vinteren 2020-2021

Vinteren 2020 startet vi blant annet opp et språkprosjekt i samarbeid med OsloMet, noe vi vil fortsette med frem til sommeren 2021. Her får dere lese litt mer om dette, samt hva annet vi har gjort - kort oppsummert. :-)

• Høsten 2020

Høsten hos oss har vært preget av ulike aktiviteter og prosjekter. Vi har hatt fokus på vann og årstider. Her kommer en bitteliten oppsummering for å gi dere et lite innblikk av hva vi har drevet med.