Den magiske samlingsstunden

«I den magiske samlingsstunden skal vi være bevisste på å skape god stemming- både med en anerkjennende tone mellom mennesker og med bevissthet om de estetiske dimensjonene i de fysiske omgivelsene» (Trude Anette Brendeland).

For å implementere det Trude Anette, påpeker har vi i Lille Grønland bestemt å ha magiske samlingsstunder så ofte så mulig. For å skape den gode stemmingen har vi planlagt aktiviteten i forkant og gjort endringer i det fysiske rommet på avdelingen. Vi gjorde dette for å inspirere barna til utforsking, undring og til filosofiske samtaler i fellesskapet. Temaet for samlingen var "Lille larven aldri mettog det er en bok vi jobber med. For å invitere til undring og utforskning la vi til rette for at barna kunne bruke sansene sine aktivt. De fikk blant annet spist epler, spilt Xylofon, tatt på blader og lekt med lysende byggekuber.